Ring oss på: 018-130554 – Epost: info@mattssonsguld.se

Ring oss på: 018-130554 – Maila oss på info@mattssonsguld.se

Handla över 499kr och få fri frakt!

Förlovning & vigselringar

Grattis till förlovningen och det stundande bröllopet!

Välkommen in till vår ringbar, njut av ett glas bubbel och låt vår erfarna personal guida dig till just din drömring!

Vi hjälper er att hitta de perfekta ringarna! Är ni intresserade av 950 platina? 18k vitguld? 18k gulguld? 18k roséguld? 950 palladium? solitärring? alliansring? sidostensring? egen design? carat?

Nu börjar den roliga processen att välja ringar! Ibland går det jättefort att bestämma sig och ibland tar det lite längre tid med fler besök.

Det finns många spännande material att välja mellan guld, silver, palladium, stål, titan eller platina. Guldet finns i flera olika färger som rött, gult, vitt eller rosa och även i olika karathalter. Drömmer du om en ring med stenar? Vita gnistrande briljanter eller drömmer du om rosa, gröna eller blåa stenar?

De allra flesta ringar går att ändra efter dina önskemål, vi finns här längs med vägen och guidar dig så att det blir rätt.

Våra vanligaste frågor

förlovning

 • Kan jag göra ändringar på era ringar?

  Ja, de allra flesta ringar går att ändra efter era önskemål både gällande profiler, bredd, höjd eller stenstorlek.

 • Hur lång leveranstid är det på vigsel och förlovningsringar?

  Leveranstiden varierar från 4 arbetsdagar upp till 3 veckor. Standardringar går fortare medan en specialbeställning tar lite längre tid.

 • Jag provade ut en storlek som var bra och nu känns den för liten/stor?

  Beroende på väderlek och vilka aktiviteter man har utfört under dagen så kan det vara mer eller mindre vätska som har blivit över från när glykogen förbrukats. Vi rekommenderar dig att känna in ringen ett par veckor och att du gärna provar ringen vid olika tidpunkter på dygnet. Känns den ändå inte bra går det att ändra de flesta ringar i storlek, välkommen in så hjälper vi dig!

 • Jag tänkte överraska min partner med att fria, hur gör jag?

  Vi rekommenderar dig att inte beställa en ring utan din partner utan kom istället in och få låneringar av oss som du överraskar med. Ni kommer sedan in tillsammans och väljer ut era ringar!

Våra fantastiska förlovnings- & vigselringar kommer härifrån

Schalins

 

Sedan 1944 har Schalins Ringar tillverkat förlovnings- och vigselringar i kärlekens tecken, och mycket har hänt sedan den lilla familjebutiken öppnade i Östersund. Schalins strävar ständigt efter att utvecklas, och tack vare kunniga och hängivna medarbetare är de i dag en av Nordens största ringtillverkare. Att förena traditionellt hantverk med modern teknik har gjort företaget mycket framgångsrikt och de lyckas uppfylla högt ställda krav på pris, kvalitet och leveranskapacitet.

Schalins är synonymt med svensk design, svensk tillverkning och högsta kvalitet. Guldet till deras ringar är brutet i Sverige och det smälter de själva i egna ugnar på ett traditionellt sätt. Deras skickliga hantverkare sköter allt från design, legering, juvelfattning, puts och gravyr. För att säkerställa högsta kvalitet anlitas inga underleverantörer i tillverkningsprocessen. Schalins värnar om miljön och ser därför till att produktionen i alla led har så liten påverkan på miljön som möjligt.

Din ring tillverkas från grunden från den dag du beställer den. Alla Schalins ringar är unika och ringarna tillverkas först när din beställning är gjord. Schalins förlovnings- och vigselringar tillverkas i olika metaller. Välj mellan guld i 18K, 14K, 9K, palladium 500 eller silver 935. Schalins erbjuder dig även ett sortiment av titanringar.

Schalins har inlett ett samarbete med den världsberömde svenske modedesignern Lars Wallin, med målet att ge fler svenskar möjlighet att välja ringar med unik design av högsta kvalitet. Tillsammans har de tagit fram vackra förlovningsringar, vigselringar och morgongåvor. Välkommen att ta del av Schalins hantverk och design!

Läs mer om Schalins här.

Flemming Uziel

 

Sedan 1964 har Flemming Uziel varit verksamma inom smyckesindustrin och sedan dess har mer än två miljoner människor förlovat sig och ingått äktenskap med deras ringar som bevis. Med sin mångåriga erfarenhet i branschen har Flemming Uziel skaffat sig det största utbudet i Sverige av förlovningsringar och vigselringar med sina 13 olika kollektioner. Tack vare det breda utbudet erbjuds ringar för alla smaker och prisklasser.

Flemming Uziel står bakom det populära ringkonceptet The Circles Of Love, även kallat TCOL. I TCOL ingår kollektionerna Azuro, Fantasy, Stella Signo, Selective, Vogue, Glamour Love, Argento, Lovely, Signo, Simply Love, Stainless Love, Tilux och Tradition. Namnen på kollektionerna speglar ringarnas design och hjälper dig som kund att snabbare hitta din typ av ring. De många kollektionerna täcker in de flesta prisklasser och designaspekter och erbjuder allt från moderna och lekfulla ringar till enkla, stilrena och minimalistiska varianter. Oavsett om du söker en slät och klassisk guldring, eller en ring med många ädelstenar eller tillverkad av flera material, så kan du med all säkerhet finna just din ring hos Flemming Uziel.

Flexibilitet är Flemming Uziels ledord vilket de alltid strävar efter i mötet med dig som kund. Du kan alltid själv välja material, höjd, bredd och antal ädelstenar för din utvalda ring, oavsett vilket ring du fastnar för. Ringarna tillverkar i Europa och då det ständigt tillkommer nya kollektioner är trendriktigheten och modegraden hög. Välj mellan ringar i silver, titan, platina, palladium, stål och i olika guldfärger så som traditionell svensk guldfärg, vitt guld, extra rött eller rosa.

Läs mer om Flemming Uziels här.

Lars Wallin

Den världsberömde modeskaparen och designern Lars Wallin föddes 1965 i Västerås. Lars Wallins signum är hans klänningar, men hela livet har han även haft en stor passion för smycken. År 2011 bildade Lars Wallin Management AB tillsammans med Swedish Investment Group AB ett eget varumärke, ”Lars Wallin Jewelry”, med målet att skapa Sveriges ledande premiumvarumärke inom smyckesdesign. De ansåg att det viktigaste är kvaliteten i designen och hantverket, även i de små detaljerna, och därför ställer de största möjliga krav på material och tillverkningsprocess. Lars Wallin Jewelrys vision är att tillhandahålla unika smycken som inte går att finna hos något annat märke. Du som kund ska både vilja och kunna använda smyckena livet ut, såväl designmässigt som hållbarhetsmässigt.

Lars Wallin skapar smycken i äkta silver och hans smycken kännetecknas av en romantisk och glamourös stil med inslag av en kaxig attityd, och många av smyckena bärs av både kvinnor och män. Med en unik, genomtänkt design och en hög finish passar smyckena bra att ge bort i födelsedagspresent eller som present på studenten, examen, bröllopet eller som morgongåva. I sortimentet ingår bland annat örhängen, armband och halsband samt förlovningsringar och vigselringar.

Läs med om Lars Wallins kollektion här.

Guldbolaget

Med kreativa tankar, exakta rörelser och varsam hantering bearbetar Guldbolaget ädel metall med modern teknik och passion. Tack vare sin långa erfarenhet av ringtillverkning och entreprenörskap lyckas de skapa vackra och unika svensktillverkade ringar i guld och silver för både förlovning och vigsel. Guldbolaget är ett familjeföretag som verkar lokalt i Småland och grundades i slutet av 1980-talet, men deras historia sträcker sig bak till 1965. Passionen för tillverkning och spänningen i företagandet är centralt för Guldbolaget, och det pågår ständigt förfinings- och förbättringsprocesser. Resultatet är det viktiga!


Guldbolaget står för en stor andel av de ringar som säljs i Sverige och Norden, och deras ringar är stämplade med bokstavskombinationen “GBA”. Denna stämpel står för svenskt hantverk, äkta omsorg, kompetens, kvalitet, design och service. Varje ring som tillverkas av Guldbolaget är unik och tillverkas först när en specifik beställning är lagd. De anpassar din ring efter dina önskemål och tack vare deras kombinerade spetskompetens på ringar och guldsmide med en modern maskinpark och en vilja till nytänkande, är nästan ingenting omöjligt. Eftersom Guldbolaget äger hela tillverkningsprocessen, från legering till färdig ring, har de kontroll över din ring från början till slut.

Allt guld i tillverkningen är hundra procent återvunnet.  Med smältkapacitet och analysverktyg i Guldbolagets verkstad, kan Guldbolaget återvinna och återanvända material effektivt direkt i verksamheten.

Alla Guldbolagets diamanter är helt konfliktfria enligt The Kimberley Process Certification Scheme (KPCS), vilket innebär att Guldbolaget endast köper ädelstenar, vars inkomster inte har bidragit till konflikt och krig eller brutit mot fairtrade. Arbetsmiljön är också viktigt så ytterligare ett krav som ställs på våra leverantörer är att de är certifierade medlemmar i The Responsible Jewellery Council (RJC).

Läs vidare på www.kimberleyprocess.com och www.responsiblejewellery.com.

Guldbolaget erbjuder förlovningsringar och vigselringar i flera olika färger och material, bland annat vitguld, svensk guldfärg, roséfärgat guld, palladium och silver.

Läs mer om Guldbolagets förlovnings- och vigselringar här.

Varför förlovar vi oss?

Förlovning är ett tillkännagivande av, man eklaterar, att en parrelation avser att leda till äktenskap eller registrerat partnerskap. Efter att ena partnern friat till den andre, och denne svarat ja, är paret förlovade fram till dess att vigseln eller registreringen har fullbordats. Av tradition växlar man vid förlovning förlovningsringar. Förlovning kan firas som en familjehögtid.

I en förlovningsannons i en tidning skrivs enligt tradition kvinnans namn före mannens (medan det omvända är det sedvanliga vid vigsel). När paret har förlovat sig kallas kvinnor fästmö, en förlovad man kallas fästman. Paret kallades förr ofta för fästfolk. Dialektala varianter av dessa beteckningar har funnits, till exempel havett från västra Blekinge för fästman.

 

Förlovning hette i äldre tid trolovningen, då den tidigare inte hade funktion som försteg till äktenskapet. Namnet trolovning är det som användes i juridiska texter om förlovningar så länge dessa hade juridisk bäring. I skrift förekommer ordet förlovning första gången 1739, kort efter att trolovningen förlorat sin status som alternativ till giftermål.

Då förlovning är inofficiellt till skillnad från äktenskap så finns det inga regler eller åldergränser för förlovning.

preloader