Ring oss på: 018-130554 – Epost: info@mattssonsguld.se

Ring oss på: 018-130554 – Maila oss på info@mattssonsguld.se

Handla över 499kr och få fri frakt!

Öron- näshåltagning

Hål i öronen och näspiercing på ett snabbt och tryggt sätt

Vi har drop-in i mån av tid på all håltagning och piercing! Då det är speciella tider just nu så är vi tacksamma om inte hela familjen kommer med utan det är max 1 medföljare. Vill du vara säker på att det finns någon på plats som utför håltagning- ring gärna till butiken på 018-130554!

Vi som utför håltagningen är alla certifierade och utbildade av Blomdahls Medical. Deras medicinska håltagning bygger på modern teknik från sjukvården som innebär att alla deras produkter och metoder är säkert utformade för att undvika smittspridning i samband med håltagningen. Den sterila metoden gör din håltagning både hygienisk och säker.

Självklart tar vi båda hålen i öronen samtidigt – snabbt och enkelt!

öronhåltagning, piercing, blomdahls, titan, örhängen, hål i öronen

Öronhåltagning 1 hål

249krDrop-in

100% nickelfri
Välj håltagningsörhänge i plast eller medicinsk titan
Låsning längst ut på stiftet för snabbare läkning
Åldersgräns 6 år med målsmans tillåtelse
Öronhåltagning 2 hål

399krDrop-in

100% nickelfri
Välj håltagningsörhänge i plast eller medicinsk titan
Ta hål i båda öronen samtidigt
Åldersgräns 6 år med målsmans tillåtelse
Näspiercing

399krDrop-in

Specialdesignat nässmycke för snabbare läkning
Olivformad låsning av smycke
Medicinskt titansmycke
Åldersgräns 16 år med målsmans tillåtelse

Blomdahls hudvänliga smycken är utvecklade i samråd med hudläkare.

Helt fria från nickel, kadmium, bly och andra olämpliga ämnen. Många allergiker som provat våra smycken vittnar om att de för första gången på länge kan bära smycken utan besvär.

För örhängen och nässmycken väljer du mellan noga utvald titan och plast, av rena medicinska kvaliteter. Eventuell ytbeläggning läggs enbart på de delar av örhänget eller nässmycket som inte kommer i direkt kontakt med huden.

Skötselråd vid öronhåltagning

SÅ HÄR TAR DU HAND OM DINA NYTAGNA HÅL

  • Tvätta alltid händerna innan du rör öronen.
  • Rengör de nytagna hålen i öronen noggrant, fram- och baksida, morgon och kväll. Låt örhängena sitta i, även vid ren­göring.
   • Använd flytande tvål och rengör gärna i samband med dusch/hårtvätt. Skölj noga med rinnande rent vatten och torka torrt med rent papper eller ren tops.
   • För övrig rengöring tipsar vi om Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter, som är skonsamma mot huden. Med dessa kommer du åt att rengöra mellan öra och smycke/lås.
   • Låt lufttorka. Använd en ny servett per öra och rengöringstillfälle. OBS! rengör inte med sprit/alkohol.
  • Se till att det alltid är rent, torrt och luftigt runt de nytagna hålen.
  • Var försiktig när du använder hårspray, parfym, smink, hårfärgningsmedel mm.
  • Var försiktig när du drar kläder över huvudet så att örhängena inte fastnar i kläderna.
  • Vid bad i bassäng, sjö eller hav: Vänta med att bada så länge som möjligt eller undvik att ha huvudet under vattnet. Efter bad, rengör antingen med flytande tvål eller Blomdahl Piercing Aftercare rengöringsservetter.
  • Efter ca. 6 veckor (ca. 12 veckor för brosk) kan du byta till andra örhängen. Så här tar man bort håltagningsörhänget: Tvätta händer och öron noggrant, byt gärna direkt efter dusch/hårtvätt. Ta tag i smyckesdelen på örats framsida. Ta även tag i låset på örats baksida, med andra handen. Vicka sedan låset bestämt fram och tillbaka tills det lossnar. Ta försiktigt ut håltagningsörhänget och sätt i ett rent örhänge.
  • Det tar upp till ett år innan hålen är helt läkta, så tänk på följande:
   • Var aldrig utan örhängen, eftersom hålen kan krympa och växa igen.
   • Var försiktig vid byte av örhängen. Eftersom huden som har bildats inuti hålen är tunn och skör, är det lätt att den skadas och att det uppstår en infektion. Rengör därför örhängen och händer innan bytet, samt fortsätt hålla rent, torrt och luftigt runt hålen. Om du använder örhängen med lås, bör låsen inte tryckas tätt mot örats baksida.
   • En håltagning i örat gör huden extra känslig och risken för allergi är som störst under det första året. Därför bör du vara extra noggrann i ditt val av örhängen. I samråd med hudläkare har Blomdahl utvecklat bevisat snälla smycken som passar alla, särskilt dig som precis har tagit hål i öronen.

OM DU HAR PROBLEM

Har ditt hål inte läkt?
Rodnad och/eller svullnad och/eller smärta och/eller utslag kan tyda på infektion. Om hålet är i den mjuka delen av örat, den s k örsnibben, ta ut örhänget och tvätta rent/desinficera. Om det inte börjat bli bättre när du vaknar nästa dag, kontakta läkare.

Läs mer hos Blomdahl

preloader